تحولات منطقه

مدیر مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی گفت: کتاب «رویای نیمه شب» اساساً برای موضوع تقریب بین مذاهب نوشته نشده، بلکه برای تبیین معارف شیعی و بیان لطفی از امام زمان(عج) است.

کتاب «رویای نیمه شب» برای تقریب مذاهب نوشته نشده، بیان لطفی از امام زمان(عج) است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی کانون اندیشه جوان، دومین نشست از سلسله نشست‌های کتابنوش، با نقد و بررسی کتاب «رویای نیمه شب»، اثر مظفر سالاری با حضور حجت‌الاسلام‌ محمدرضا زائری مدیر مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی  و مهدی کاموس مدیرکل دفتر مطالعات سازمان تبلیغات اسلامی و دبیری مجید اسطیری در مرکز تبادل کتاب برگزار شد.

در ابتدا حجت‌الاسلام‌ زائری درباره این کتاب گفت: از نویسنده کتاب «رویای نیمه شب»، به دلیل پرداخت خوب کتاب، و از کتابستان به دلیل کتاب‌های خوبی که در این چند سال روانه بازار نشر کرده است، تشکر می‌کنم.

زائری با بیان این نکته که کتاب اساساً برای موضوع تقریب بین مذاهب نوشته نشده است و نباید با این پیش‌فرض خوانده شود، گفت: بلکه کتاب برای تبیین معارف شیعی و بیان لطفی از امام زمان(عج) است.

نویسنده کتاب «اعترافات»، با این نگاه کتاب را نسبت به نمونه‌های مشابه، نرم‌تر و منطقی‌تر خواند و بیان داشت: کتاب نگاه بسیار مثبتی نسبت به همراهی و هم‌زیستی و تعامل بین مذاهب دارد، و نویسنده کاملا به شرایط روز و مخاطب عام توجه داشته به خوبی از عهده آن برآمده است.

زائری گفت، نویسنده در این کتاب نشان می‌دهد ریشه اختلافات سیاسی است و نه اعتقادی و به هدف خود دست یافته است.

وی تبیین کرد: قرار نیست امام عصر(ع) در همه موضوعات شیعیان یا مردم وارد شوند؛ بلکه زندگی به روال طبیعی پیش می‌رود و اگر گاهی بارقه‌ای از وجود خود را می‌نمایانند و کرامت و تشرفی هست، برای این است که این موضوع زنده بماند.

نویسنده کتاب «حجاب بی حجاب» ادامه داد: در سال‌های اخیر همان‌قدر که باب خرافات باز شد؛ از طرف دیگر نگاه مادی و ابزاری ترویج شد که باید در باورها، هر دو جنبه زندگی مادی و معنوی را در نظر گرفت.

*«رویای نیمه شب» به خوبی با مخاطب عام ارتباط برقرار کرد

کاموس نیز در ابتدای صحبت با تشکر از برگزاری چنین نشست‌هایی، این موضوع را بیان کرد که برای صحبت در خصوص هر رمانی ابتدا باید ژانر آن را اعم از دینی، تاریخی، تخیلی مد نظر قرار داد.

نویسنده کتاب «مبانی ادبیات کودکان و نوجوانان» در ادامه با ارائه تعریفی از رمان عامه پسند و رمان دینی، کتاب «رویای نیمه شب» را رمان دینی عامه پسند با جنبه‌های تاریخی، دانست که به خوبی توانسته با عموم مردم در طبقه متوسط دین‌دار ارتباط بگیرد.

وی بیان داشت، موضوعی که جنبه‌های دینی اثر را تقویت می‌کند اعتقاد به وحی و تجلی آن در سبک زندگی شخصیت‌هاست و موضوعی که اثر را رمان می‌کند مسئله‌دارشدن شخصیت اصلی این داستان است.

وی رمان «رویای نیمه‌شب» را ماجرا محور دانست که استاندارسازی کرده و کلیشه‌های مرسوم در آن رعایت شده است.

کاموس همچنین بیان داشت: به کار بردن عنوان رمان عامه‌پسند به معنای ارزش‌گذاری درباره کتاب نیست بلکه با دید مثبت این موضوع مدنظر است.

رمان رویای نیمه شب نوشته مظفر سالاری، داستان عشق یک پسر شیعی به دختری از اهل تسنن است که با عشق دختر حاکم به همان پسر، دچار فراز و فرودهایی می‌شود و در آن به پیرنگ‌های فرعی از جمله تقریب مذاهب نیز پرداخته شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.